Foto: Sputnik/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) trešdien paziņoja, ka Ukrainas austrumos pazudis viens no tās Īpašās uzraudzības misijas (SMM) darbiniekiem.

EDSO informēja, ka no plānotā atvaļinājuma otrdien nav atgriezies tās darbinieks, turklāt saņemtas ziņas, ka to sagūstījuši Maskavas atbalstītie kaujinieki.

"Mēs kontaktējamies ar iesaistītajām pusēm, lai atrisinātu jautājumu," pavēstīja SMM, pieprasot darbinieku atbrīvot nekavējoties un bez nosacījumiem.

Informācijas avots aģentūrai AFP atklāja, ka pazudis ir ukrainis, kurš strādāja par šoferi un dzīvoja Luhanskas apgabalā.

Kaujinieku pārstāvji nav komentējuši šo lietu.

Šis nav pirmais gadījums, kad EDSO un citu novērotāju pārstāvji pazūd Austrumukrainā. Parasti kaujinieki tos atbrīvo pēc ilgstošām sarunām, kas var prasīt nedēļas vai pat mēnešus.

Misijas vadītāja vietnieks Aleksandrs Hugs tikmēr uzsvēra, ka situācija Ukrainas austrumos "pasliktinās".

Hugs pavēstīja, ka konflikta puses no karadarbības zonas nav atvilkušas Minskas vienošanās ietvaros paredzētos ieročus, turpina tos izmantot un dažos gadījumos izvietojas viena otrai tuvāk. Viņš piebilda, ka vairums pamiera pārkāpumu esot notikuši ap kaujinieku sagrābto Doņeckas lidostu.

Austrumukrainā kopš 2014. gada ir gājuši bojā gandrīz 9400 cilvēki, un pēdējā laikā sadursmes ir pastiprinājušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!