Foto: AP/Scanpix
112 gadus vecs izraēlietis, kurš izdzīvoja Aušvicas koncentrācijas nometnē, kļuvis par pasaulē vecāko vīrieti, atsaucoties uz Ginesa pasaules rekordu organizāciju, sestdien vēsta "CNN".

Izraels Kristals, kuram ir 112 gadi un 178 dienas, piektdien savās dzimtajās mājās Izraēlas pilsētā Haifā, saņēmis Ginesa rekordu sertifikātu, kas apliecina, ka viņš ir kļuvis par pasaulē vecāko vīrieti.

"Es nezinu, kas ir ilgas dzīvošanas noslēpums," tā Ginesa rekordu organizācijas pārstāvjiem sacīja Kristals. "Uzskatu, ka viss tiek noteikts no augšas, tāpēc nevar zināt tos iemeslus, kāpēc notiek tieši tā, nevis citādāk."

Tāpat sirmgalvis jokoja, ka starp iepriekšējiem Ginesa rekordistiem, kas vairs nav starp dzīvajiem, ir bijuši izskatīgāki, gudrāki un spēcīgāki vīrieši nekā viņš.

Kristals piedzima 1903. gada 15. septembrī, netālu no Polijas pilsētas Žarnovas, vēsta CNN.

Atsaucoties uz Ginesa pasaules rekordu organizācijas pārstāvjiem, medijs ziņo, ka Kristals izdzīvoja Aušvicas koncentrācijas nometnē 1943. gadā. Tur viņš zaudējis savu sievu. Savukārt viņu divi bērni nomira vācu okupācijas laikā Lodzas pilsētā.

Uz Haifu viņš pārcēlies 1950. gadā.

Jau vēstīts, ka Japānā 19. janvārī miris pasaules vecākais vīrietis Jasutaro Koide, kuram bija 112 gadu.

Koide, kurš piedzima dažus mēnešus pirms brāļu Raitu pirmā veiksmīgā lidojuma, nomira ar sirdslēkmi un pneimoniju slimnīcā Nagojas pilsētā, kur bija dzīvojis daudzus gadus.

Koide pērn 112 gadu vecumā tika atzīts par pasaules vecāko vīrieti pēc tam, kad jūlijā nomira cits japānis, kurš bija vienu mēnesi vecāks par viņu. Viņš saņēma attiecīgu Ginesa pasaules rekordu grāmatas sertifikātu.

Bijušais drēbnieks Koide piedzima 1903. gada 13. martā Fukui prefektūrā uz ziemeļrietumiem no Tokijas.

Kad viņam jautāja par ilgā mūža noslēpumu, Koide atbildēja: "Vislabākais ir izvairīties no pārstrādāšanās un dzīvot ar prieku."

Japāna ir pazīstama kā valsts ar daudziem ilgdzīvotājiem. Apmēram ceturtdaļa no tās 127 miljoniem iedzīvotāju ir vismaz 65 gadu vecumā.

Pašlaik vecākais cilvēks pasaulē ir amerikāniete Suzanna Mušata Džonsa, kurai ir 116 gadu. Viņa dzimusi 1899. gada 6. jūlijā Alabamas štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!