Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizdomās par līdzdalību masveida automašīnu dedzināšanā, ko Zviedrija piedzīvoja naktī uz otrdienu, aizturēta trešā persona.

Aptuveni 20 gadus vecais vīrietis otrdien devies uz Turciju, taču uz robežas viņu aizturējuši turku policisti.

Iepriekš aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu vainu pastiprinošos apstākļos jau aizturēti divi attiecīgi 16 un 21 gadus veci jaunieši.

Kā ziņots, Zviedrijā pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu vairākās pilsētās aizdedzinātas līdz 80 automašīnām. Vairums automašīnu cietušas 20 vietās Zviedrijas otrajā lielākajā pilsētā Gēteborgā.

Automašīnas dedzinātas arī Trolhetanā, Līsešīlā un Falkenberjā. Policija uzskata, ka šīs darbības tikušas koordinētas ar sociālo mediju palīdzību.

Varasiestādes paziņojušas, ka daudzas no personām, kas piedalījušās automašīnu dedzināšanā, jau ir identificētas un ka tuvākajā laikā gaidāmas citas aizturēšanas.

Naktī uz trešdienu Gēteborgā un tās apkārtnē aizdedzinātas vēl četras automašīnas, taču nav skaidrs, vai šie incidenti ir saistīti ar dienu iepriekš notikušo masveida dedzināšanu.

Policija norāda, ka parasti augustā pirms kārtējā mācību gada sākuma vērojams straujš automašīnu tīšas dedzināšanas uzliesmojums.

Saskaņā ar Nacionālās noziedzības novēršanas padomes datiem šogad laikā no janvāra līdz jūlijam reģistrēti 1835 šādi gadījumi, kamēr pērn tajā pašā laika periodā fiksētās 2236 automašīnu dedzināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!