Foto: Kadrs no video

Baltkrievijas autobūves rūpnīcas, pazīstamas pēc abreviatūras BelAZ, darbinieki ceturtdien atsaucās aicinājumam uz nacionāla mēroga streiku un rūpnīcas teritorijā sarīkoja plašu protestu, pieprasot Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko atkāpšanos, vēsta Latvijā bāzētais Krievijas medijs "Meduza".

Strādnieki ap pulksten 12 pulcējušies pie rūpnīcas galvenās ieejas, kur tiem paredzēta tikšanās ar rūpnīcas vadību.

Kamēr video no notikuma vietas skaidri redzams un dzirdams, ka strādnieki skandē pēdējās nedēļās visā Baltkrievijā dzirdēto saukli "Ej prom!", uzņēmuma vadība noliedz, ka rūpnīcā notiktu streiks un protesti. Viņi RIA Novosti apgalvojuši, ka ceturtdien notikusi kolektīva darba sapulce, un darbs turpinoties kā ierasts.


Kāds darbinieks "MBK Media" norādījis, ka, kamēr daļa pametusi darbavietas un devusies protestēt, citi esot ieslēgti telpās, lai nevarētu pievienoties protestam.

Streiks arī Minskas Autobūves rūpnīcā, pazīstamā kā vienkārši MAZ:

Celtniecības uzņēmumā "Grodnožilstroi":


Tiek ziņots, ka strādnieki nacionāla mēroga streikam pievienojušies arī elektromehāniskajā rūpnīcā "Agat", "Byelorussian Steel Works" (BMZ), keramikas uzņēmuma "Keramin" rūpnīcās, PVC un alumīnija rūpnīcā "Terrazyt Plus", farmācijas kompānijā "Belmedpreparati", kā arī citos uzņēmumos un iestādēs.

Streiku pieteikusi arī Baltkrievijas filharmonijas darbinieki:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!