Foto: AP/Scanpix
Brazīlijā sabiedrības sašutumu izraisījis kāds negadījums, kad velosipēdistu notriecis autovadītājs aizbraucis no notikuma vietas ar upurim norautu roku, kas bijusi pieķērusies pie automašīnas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Autovadītājs vēlāk padevies Sanpaulu policijai un atzinies, ka velosipēdistam norauto ķermeņa daļu ir izmetis upē. Roku nav izdevies atrast, bet ārsti norāda, ka to būti bijis iespējams piešūt no jauna.

Negadījums notika svētdien uz vienas no noslogotākajām Sanpaulu ielām. Velosipēdists ir nogādāts slimnīcā, viņa veselības stāvoklis esot stabils.

22 gadus vecais students, kurš vadījis automašīnu, ir apsūdzēts slepkavības mēģinājumā un par sēšanos pie stūres alkohola reibumā, paziņoja varas iestādes. Policija vēl nav izlēmusi, kādas apsūdzības jaunietim izvirzīt par atbrīvošanos no upura rokas.

Tikmēr autovadītāja advokāts apgalvo, ka students pēc negadījuma nav apstājies, jo baidījies no negadījuma aculiecinieku dusmām. "Ja viņš būtu palicis, viņi nogalinātu zēnu," BBC pastāstīja advokāts Kassio Paoletti.

Pie policijas iecirkņa, kur izmeklētāji nopratina autovadītāju, uz protestu pulcējās velosipēdisti. Pilsētas velobraucēju aktīvisti jau mēnešiem cīnās par lielāku drošību pilsētas ielās, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!