Septiņi cilvēki otrdien gājuši bojā Krievijas armijas kravas lidmašīnas avārijā, kas notikusi Tveras apgabalā uz ziemeļaustrumiem no Maskavas, informēja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis.
"Mēs esam saņēmuši informāciju, ka nelaimes gadījumā gājusi bojā visa apkalpe," televīzijas sabiedrības RTR programmā teica ministrijas pārstāvis Viktors Aleksejevs.

Radiokontakti ar lidmašīnu pārtrūka aptuveni stundu pirms četru dzinēju lidmašīna "An-12", kas spēj vest 12 tonnas kravas, pacēlās no lidlauka, lai dotos uz Maskavu, ziņoja aģentūra ITAR-TASS.

Lidmašīna iegāzās purvā pēc tam, kad bija nolidojusi aptuveni 80 kilometrus. Glābšanas dienestu darbinieki lidmašīnas vraku atrada pa pusei iegrimušu purvā, kas apgrūtināja bojāgājušo izcelšanu. Glābšanas darbi naktī tika pārtraukti un tiks atsākti trešdien.

Ne avārijas cēlonis, ne bojāgājušo vārdi pagaidām nav zināmi. Pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvja Nikolaja Derjabina teiktā, avārijas cēloni, iespējams, izdosies noteikt pēc tam, kad būs atrasta lidmašīnas melnā kaste.

"Nešķiet, ka lidmašīnā būtu iekauta pārāk smaga krava," norādīja Derjabins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!