Itālijas pilsētas Grosseto pirmās instances tiesa 2012.gadā avarējušā kruīza kuģa "Costa Concordia" bijušajam kapteinim Frančesko Sketīno piespriedusi 16 gadu un viena mēneša ilgu cietumsodu.

Pēc avārijas, kurā gāja bojā 32 cilvēki, bet vairāk nekā 100 cietuši, Sketīno tika apsūdzēts kuģa avārijā, neapzinātā divu un vairāk cilvēku slepkavībā, kā arī kuģa pamešanā un cilvēku atstāšanā briesmās. Viņš ir vienīgais traģēdijā apsūdzētais.

Tiek norādīts, ka bijušais kapteinis tiesas zālē nav atradies.

Saskaņā ar Itālijas juridisko praksi, apsūdzētais var tikt nosūtīts uz cietumu tikai pēc visu tiesas instanču sprieduma pasludināšanas, ieskaitot Apelācijas un Augstāko kasācijas tiesu.

Jau vēstīts, ka kapteinim Sketīno prokurors pieprasījis 26 gadus un trīs mēnešu ilgu cietumsodu, Navarro pieprasīja tiesai piespriest Sketīno 14 gadus cietumā apsūdzībās par cilvēku slepkavību, deviņus gadus par kuģa avārijas izraisīšanu, trīs gadus par kuģa pamešanu un trīs mēnešus par nesazināšanos ar varasiestādēm brīdī, kad avārija notika. Prokurors pieprasījis arī uz mūžu aizliegt ieņemt jebkādus valsts amatus, kā arī turpmāko 5,5 gadu laikā strādāt savā profesijā.

2012.gada 13.janvāra vakarā "Costa Concordia" uzskrēja zemūdens klintij pie Džiljo salas Toskānā. Avārijas brīdī uz kuģa atradās 4229 cilvēki. Kuģa avārijā dzīvību zaudēja 32 cilvēki. Tikai pēc pusotra gada sākās simtiem miljonu eiro vērtie kuģa izcelšanas darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!