Foto: Reuters/Scanpix

Vismaz 22 Āzijas viesstrādnieki gājuši bojā un 24 cietuši ceļu satiksmes negadījumā Apvienotajos Arābu Emirātos, kad strādnieku autobuss saskrējās ar kravas automašīnu, atsaucoties uz policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Negadījums noticis Ainas pilsētā. Autobuss, kurā bija apkopēji pārsvarā no Indijas, Pakistānas un Bangladešas, saskrējies ar kravas automašīnu, kura vedusi būvmateriālus. Policija valsts ziņu aģentūrai WAM pastāstīja, ka smagajai automašīnai nav nostrādājušas bremzes un tā uzgāzusies virsū autobusam. Starp transportlīdzekļiem esot bijusi pārāk maza distance.

"Divdesmit divi cilvēki gāja bojā notikuma vietā. Vēl 24 citi ir ievainoti, un viņu traumas ir no vieglām līdz vidējām un smagām," pastāstīja Abū Dabī ceļu policijas priekšnieks Huseins al Hariti.

AAE dzīvo miljoniem viesstrādnieku no Dienvidāzijas. Cilvēktiesību aizsardzības grupa "Human Rights Watch" (HRW) norāda, ka viesstrādnieku cilvēktiesības tiek rupji pārkāptas. Viņi spiesti strādāt nederošos apstākļos un dzīvot nolaistās darba nometnēs, kurās bieži nav elektrības un ūdens.

BBC norāda, ka AAE ir viens no pasaulē augstākajiem avārijās bojāgājušo rādītājiem uz vienu iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!