Atomzemūdenes "Nerpa" avārijas izmeklēšanas ietvaros ierosināta krimināllieta pret matrozi, kuru tur aizdomās par nesankcionētu ugunsdzēšanas sistēmas ieslēgšanu, kā dēļ bojā gājuši vairāki cilvēki, ceturtdien ziņo aģentūra "Interfax".

Matrozis jau esot atzinies nodarījumā, taču darba biedri viņa vainai netic.  Viens no kolēģiem, atomzemūdenes "Nerpa" oficieris uzsver, ka matrozi pazīst jau ilgu laiku un viņš ir prasmīgs speciālists, nevis "jauniņais", kurš varētu nejauši ieslēgt ugunsdzēšanas sistēmu. Darba biedri pauž bažas, ka matrozis varēja atzīties spiediena rezultātā.

Tikmēr izmeklētāji turpina noskaidrot arī citu iesaistīto amatpersonu atbildības pakāpi. Visus aizdomās turamos tiesās par "nonāvēšanu neuzmanības dēļ". Pēc Krievijas Federācijās krimināllikuma par šo pārkāpumu var piespriest līdz pat septiņiem gadiem cietumā.

Jau ziņots, ka sestdien notikušajā avārijā uz Krievijas atomzemūdenes dzīvību zaudēja sešas militārpersonas un 14 civilpersonas, 22 cilvēki hospitalizēti. Zemūdenes priekšgalā nostrādāja ugunsdzēšanas sistēma un divos zemūdenes nodalījumos notika freona noplūde, kuras rezultātā cilvēki nosmakuši un saindējušies.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!