Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija pārvērš Ukrainas pilsētu Avdijivku par "pēcapokaliptisku vietu no filmām, palielinot raķešu uzbrukumus un uzspiežot gandrīz pilnīgu pilsētas slēgšanu, atsaucoties uz vietējo amatpersonu svētdien teikto, vēsta aģentūra "Reuters".

Avdijivkā šobrīd ir palikuši aptuveni 2000 iedzīvotāju. Pilsēta atrodas Doneckas apgabalā aptuveni 90 kilometrus uz dienvidrietumiem no Bahmutas. Pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainas pilsētā dzīvoja aptuveni 30 000 iedzīvotāju.

"Man ir skumji to teikt, bet Avdijivka aizvien vairāk izskatās kā vieta no pēcapokaliptiskām filmām," platformā "Telegram" skaidroja pilsētas militārās pārvaldes vadītājs Vitālijs Barabašs.

Pilsētā ir sākusies atlikušo strādnieku evakuācija un drīz tiks atslēgts arī mobilais tīkls, "jo pilsētā ir arī Krievijas informatori", uzsvēra Barabašs. "Jums ir jābrauc prom, jums ir jāsavāc savas mantas," pauda Barabašs.

Ukrainas armija pagājušajā nedēļā brīdināja, ka Avdijivka varētu kļūt par "otru Bahmutu", kur mēnešiem ilgas kaujas pilsētu ir pārvērtušas gruvešos.

Svētdien Krievija savas raķetes mērķējusi uz augstceltnēm Avdijivkā, kas atrodas tieši 10 kilometru attālumā no Doneckas pilsētas ziemeļu nomales, kas bijusi Kremļa pakļautībā jau kopš 2014. gada. Kā informēja Ukrainas militārpersonas sestdien, 25. martā gaisa triecienu rezultātā tika ievainots viens cilvēks.

Karā līdz šim ir nogalināti vairāki tūkstoši cilvēku, miljoni aizvesti no mājām un desmitiem Ukrainas pilsētu pilnībā vai daļēji iznīcinātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!