Foto: AP/Scanpix

Bažījoties, ka sestdien Sīnāja pussalā notikušo aviokatastrofu varētu būt izraisījis spridzeklis, atlikti lidojumi no Ēģiptē esošās Šarm eš Šeihas uz Lielbritāniju, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kāds ar izmeklēšanu cieši saistīts avots ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstījis, ka aviokatastrofu izraisījis sprādziens, taču šobrīd nav skaidrs, vai tā bijusi degvielas, vai sprāgstvielu eksplozija.

"Tiek uzskatīts, ka bijis sprādziens, taču kāda veida – tas vēl nav skaidrs. Tiek veikta avārijas vietā paņemto smilšu analīze, lai noteiktu, vai tas bijis spridzeklis," norādījis avots, piebilstot, ka uz notikuma vietu devušies tiesu medicīnas eksperti.

Lidojumi atlikti "piesardzības dēļ", jo "atklājusies plašāka informācija", pavēstījis Lielbritānijas premjerministra birojs. No Lielbritānijas uz Ēģipti nosūtīti eksperti, kuri pārbaudīs drošību un lems par tālākajām rīcībām, ja tādas būs nepieciešamas.

"Tā kā izmeklēšana vēl turpinās mēs nevaram viennozīmīgi pateikt, kādēļ nogāzās Krievijas lidmašīna. Taču kopš atklājusies jauna informācija, mēs esam nobažījušies, ka lidmašīna tika uzspridzināta," paziņojis birojs.

Izdevuma "Telegraph" korespondenti ziņo, ka Šarm eš Šeihas lidostā trešdien pastiprināta drošības kontrole, tostarp arī pie ieejas lidostā, savukārt policisti bruņu vestēs pārbauda automobiļus, kas iebrauc lidostas teritorijā.

Jau vēstīts, ka aviokompānijas "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321" avarēja sestdien ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Analizējot avarējušās "Airbus A-321" "melno kastu" datus, eksperti nav ieguvuši informāciju, ka piloti būtu runājuši par kādām tehniskās problēmām, atsaucoties uz kādu informētu avotu, vēsta laikraksts "The Wall Street Yournal". Provizoriskie datu analīzes rezultāti liecina, ka pilotiem nebija nekāda iepriekšēja brīdinājuma par gaidāmo katastrofu.

Jau vēstīts, ka Krievijas speciālisti uzskata, ka lidmašīnas nogāšanos izraisīja salona sprādzienveida dehermetizācija, kā iemesls vēl ir jānoskaidro. Pēc viņu teiktā, uz to norāda atlūzu nogāšanās vairāk nekā 30 kvadrātkilometru platībā. Turklāt par to, ka lidmašīnā noticis kaut kas negaidīts, liecina fakts, ka apkalpe nav raidījusi nelaimes signālu.

Atbildību par lidmašīnas nogāšanu īsi pēc notikušā uzņēmās teroristiskais grupējums "Islāma valsts", taču gan Ēģiptes prezidents, gan citas amatpersonas šos apgalvojumus noraidījušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!