Trešdien notikušajā aviokatastrofā pie Madrides bojā gājuši 153 cilvēki, ceturtdien ziņo CNN. BBC atzīmē, ka traģēdijas, pašreiz vēl neskaidros apstākļos, sākuši skatīt arī izmeklētāji.
Liecinieki stāsta, ka īsi pirms katastrofas redzējuši liesmas un tad, lidmašīnai noskrienot no skrejceļa, bijis sprādziens.

Kopumā uz lidmašīnas "MD-82" klāja bijuši 172, tādējādi katastrofā izdzīvojuši vien 19 cilvēki, ieskaitot divus bērnus. Izdzīvojušo gūto ievainojumu līmenis ir atšķirīgs, tomēr daudziem no viņiem ir apdegumi. BBC norāda, ka vairāku izdzīvojušo stāvoklis ir kritisks.

Varas iestādes Madridē jau izsludinājušas triju dienu sēras.

Ārzemju mediji norāda, ka šobrīd ar bojāgājušo un cietušo tuviniekiem, kā arī lieciniekiem strādā psihologi. Triju dienu sēras Spānijā aizsākās jau trešdien. Ar melnām sēru lentēm ap roku laukumā devās Spānijas futbola izlase, kā arī Spānijas olimpieši Pekinā.

Arī Spānijas premjers Hosē Luiss Sapatero pārtraucis atvaļinājumu un ieradās lidostā, lai tiktos ar bojā gājušo un cietušo tuviniekiem. "Valdība darīs visu, lai atbalstītu ģimenes šajā grūtajā situācijā. Protams, ka visa valdība, tāpat kā visi Spānijas pilsoņi ir satriekti par notikušo".

Lidmašīnai ar 164 pasažieriem un deviņiem apkalpes locekļiem bija paredzēts lidot uz Laspalmasu Kanāriju salās.

Jau vēstīts, ka lidmašīna nav nemaz pacēlusies, bet vienkārši noskrējusi no skrejceļa gala, kur salūzusi gabalos un aizdegusies. Vietējie mediji ziņo, ka lidmašīnai pacelšanās laikā dedzis kreisais dzinējs. Notikuma vietā atrodas ap 20 ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības automašīnas, savukārt policija bloķējusi abus skrejceļa galus.

Lidmašīnai ar reisa numuriem "JK 5022" un "LH 2554" bija paredzēts plkst.13 izlidot uz Kanāriju salām, taču pirmā pacelšanās tehniskas problēmas dēļ tika pārtraukta. Otrā pacelšanās mēģinājuma laikā lidmašīna ap plkst.14.45 avarēja.

Laspalmasas lidostā ieradušies desmitiem šokētu tuvinieku, kur viņiem psiholoģisko palīdzību sniedz Sarkanā Krusta speciālisti.

"Spanair" ir Spānijas otrā lielākā aviokompānija pēc "Iberia" un ir Skandināvijas aviokompānijas SAS struktūrvienība.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!