14 cilvēki svētdien gāja bojā un divi izdzīvoja, Krievijas pasažieru lidmašīnai "Il-86" nogāžoties neilgi pēc pacelšanās gaisā no Maskavas lidostas "Šeremetjevo-1", aģentūrai "Interfax" paziņoja informētas personas tiesībsargājošajās iestādēs.
Lidmašīnas katastrofa Maskavā

Katastrofa notika pulksten 15.25 (14.25 pēc Latvijas laika). Lidmašīnā bija četri apkalpes locekļi un 12 stjuartu, bet nebija pasažieru. Divas stjuartes smagā stāvoklī tika hospitalizētas, bet pārējie lidmašīnā esošie cilvēki ir gājuši bojā.

Uz katastrofas vietu devās Ārkārtas situāciju ministrijas glābšanas vienības, kā arī Maskavas apgabala prokurors un Maskavas pilsētas prokuratūras izmeklēšanas brigāde.

Pēc provizoriskām ziņām, lidmašīna piederēja aviokompānijai "Pulkovskije aviaļiņiji".

Lidostas "Šeremetjevo-2" maiņas priekšnieks paziņoja, ka lidmašīna bija devusies tehniskā reisā no Maskavas uz Sanktpēterburgu. Sanktpēterburgas lidostas "Pulkovo-1" dežūrdaļā informēja, ka lidmašīna devusies atpakaļ uz Sanktpēterburgu pēc Maskavā veikta remonta.

Aculiecinieki stāstīja, ka lidmašīna nogāzusies no aptuveni 200 metru augstuma dažus simtus metru no Dmitrovas šosejas, kas ir viena no galvenajām autostrādēm Maskavas ziemeļos.

Svētdien sāks darbu katastrofas apstākļu izmeklēšanas komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!