Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās diennakts laikā no Ēģiptes ar lidmašīnām izvesti 11 000 tūristu no Krievijas, bet svētdien plānots nogādāt mājās pat vēl vairāk krievu tautiešu, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta aģentūra TASS.

"Pēdējās diennakts laikā izvesti 11 tūkstoši. Šodien, droši vien, pat nedaudz vairāk, šodien ir pati karstākā diena šajā ziņā," aģentūra citē vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču.

31. oktobrī virs Sīnāja pussalas Ēģiptē avarēja Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā – pārsvarā tūristi no Krievijas. Oficiālās izmeklēšanas rezultāti vēl nav zināmi, tikmēr augstas britu un ASV amatpersonas ir norādījušas uz to, ka iemesls, visticamāk, ir bijis terorakts.

Pēc tam, kad Krievija piektdien apturēja aviosatiksmi ar Ēģipti, Tuvo Austrumu valstī palikuši aptuveni 80 000 krievu tūristu, precizē Dvorkovičs. Krievija ceļotājiem, kas izteica vēlmi atgriezties, organizēja desmitiem speciālu avioreisu. Tūristi lidmašīnās drīkst sēsties tikai ar rokas bagāžu. Pārējās mantas tiks nogādātas atsevišķi.

Tikmēr Lielbritānija, kura jau trešdien pārtrauca lidojumus uz Šarm eš Šeihu, mājās no kūrorta nogādājusi 3500 britu tūristus, ziņo raidsabiedrība BBC, atgādinot, ka Maskava sākotnēji kritizēja britu valdības lēmumu pārtraukt lidojumus uz un no Šarm eš Šeihas, bet piektdien pati apturēja lidojumus uz visu Ēģipti.

Vēstīts, ka 31. oktobrī virs Sīnāja pussalas Ēģiptē avarēja Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Līdz šim ir izskanējušas vairākas versijas par katastrofas iemesliem, kuri vēl tiek izmeklēti. Katastrofu varēja izraisīt neliela bumba, turbīnas izjukšana vai arī noguruma plaisas, atsaucoties uz Krievijas ekspertiem, ziņoja mediji.

Taču britu premjers Deivids Kamerons paziņoja par aizdomām, ka katastrofas iemesls ir spridzināšana. Ceturtdien spridzināšanas versijas iespējamību apliecināja arī ASV prezidents Baraks Obama.

Tikmēr Krievija un Ēģipte ir norādījušas, ka ir pāragri izdarīt kādus secinājumus par katastrofas iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!