Lielbritānijas lētā aviokompānija "Easyjet" pirmdien paziņoja, ka savai "Boeing" flotilei pievienos arī lidmašīnas "Airbus", pirmdien parakstot vienošanos ar šo lidmašīnu ražotājkompāniju.
Pēc apvienošanās ar kompāniju "Go" šā gada augustā "Easyjet" ir kļuvusi par Eiropas lielāko budžeta aviokompāniju. Tā paziņojusi, ka principā esot vienojusies pirkt 120 lidmašīnas "A139", bet darījuma noteikumi tiks precizēti nākamajā mēnesī.

Darījuma cena netiek atklāta, bet Londonā lēš, ka tā varētu būt ap sešiem miljardiem dolāru (3,6 miljardi latu). "Easyjet" maksā aptuveni 30 procentus mazāk par vienu vietu ar inflācijas korekciju, nekā tā maksāja par savām 15 lidmašīnām "Boeing 737-700".

Lūtonā, ziemeļos no Londonas, bāzētajai aviokompānijai ir iespēja līdz 2012.gadam pasūtīt vēl 120 lidmašīnas. Kompānijas prezidents Stelioss Hadži-Ioannou teica: "Lētās aviokompānijas ir lētas tāpēc, ka tās veltīgi netērē naudu."

Kompānijai "Airbus" ir 45 dienas laika, lai novestu līdz galam šo darījumu. Jaunās lidmašīnas, kurās ir vietas 150 pasažieriem, sāks kursēt no Ženēvas 2003.gada augustā.

Patlaban kompānijai "Easyjet" pieder 64 lidmašīnas "Boeing 737", kas lido īsajos maršrutos. Tās galvenā konkurente - aviokompānija "Ryanair" - janvārī paziņoja, ka tā noslēgusi darījumu ar kompāniju "Boeing" par 150 lidmašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!