Foto: AP/Scanpix

Zimbabves prezidents Roberts Mugabe uzstāj, ka ir vienīgais likumīgais valdītājs valstī un atsakās atkāpties no amata pēc tam, kad Zimbabvē trešdien varu sagrāba armija, ceturtdien pavēstījuši informācijas avoti.

Kāds informācijas avots, kas sazinājies ar mājas arestā turētā Mugabes padomniekiem, pavēstīja, ka 93 gadus vecais prezidents neplāno brīvprātīgi atkāpties no amata pirms nākamgad paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

"Viņi uzstāj, ka prezidentam ir jāpabeidz savs termiņš," sacīja avots.

Ar kāda priestera starpniecību rīkotās sarunās starp Mugabi un ģenerāļiem nekādu būtisku progresu gūt nav izdevies, aģentūrai atklājis kāds avots Zimbabves politiskajās aprindās.

Opozīcijas līderis Morgans Cvangirai tikmēr paziņojis, ka Mugabes, kurš pie varas bijis kopš 1980.gada, atkāpšanās būtu "tautas interesēs".

Domājams, ka armija vēlas, lai Mugabe no varas aiziet mierīgā ceļā, ļaujot valsts vadību uzņemties pagājušajā nedēļā Mugabes atlaistajam viceprezidentam Emersonam Mnangagvam. Armijas mērķis ir neļaut varai nonākt 52 gadus vecās pirmās lēdijas Greisas rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!