Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pārstājis būt prezidenta Vladimira Putina favorīts, kad nav izdevies ātri sagrābt Ukrainu, trešdien vēsta neatkarīgais Krievijas tīmekļa izdevums "Važnije istoriji", atsaucoties uz Krievijas ģenerālštābam tuviem avotiem.

Kā izdevumam stāstījuši sarunbiedri, līdz karam Šoigu solījis Putinam Ukrainas sagrābšanas jautājumu atrisināt ātri un tikai ar līgumkaravīru spēkiem.

"Kā mēs visi zinām, solījumu viņš nav turējis," norāda izdevums.

Štāba cilvēki stāsta, ka par lietu reālo stāvokli Putins sācis uzzināt līdz ar problēmu parādīšanos, ko vairs nav bijis iespējams noslēpt.

Rezultātā, kad Krievijas armiju nācās atvilkt no Kijivas apgabala, Putins kādu laiku pats mēģinājis personīgi vadīt karaspēku, bet drīz tam atmetis ar roku.

Ar ģenerāļiem, kas ir atbildīgi par karošanu, Putins sācis kontaktēties tiešā ceļā, apejot Šoigu.

Lēmumi par iecelšanu svarīgos amatos ministrijā tagad tiek pieņemti, Šoigu viedokli neņemot vērā, norādīja ģenerālštābam tuvie avoti.

Šoigu ir bail oponēt Putinam, pat ja atsevišķus prezidenta lēmumus armijas vadība uzskata par dīvainiem.

Tā tas ir bijis, kad Putins aizliedzis Ukrainā bombardēt tiltus, kā arī saistībā ar viņa nevēlēšanos izsludināt mobilizāciju.

Vienlaikus Šoigu tērē simtus tūkstošus rubļu sabiedrisko attiecību aktivitātēm. Ministrs cenšas aplinkus ceļiem pārlecināt Putinu par mobilizācijas neizbēgamību un atbrīvoties no atbildības par zibenskara izgāšanos.

Neraugoties uz šīm nopietnajām domstarpībām, izdevuma avoti ir pārliecināti - tuvākajā laikā Šoigu atcelšana no amata nav gaidāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!