Foto: AP/Scanpix

Ēģiptē pirms nedēļas notikušās Krievijas lidmašīnas katastrofas izmeklētāji ir "par 90% pārliecināti", ka troksnis, kas ir dzirdams "melnās kastes" ieraksta pēdējā sekundē, ir bumbas sprādziens, ziņu aģentūrai "Reuters" svētdien atzina izmeklēšanas komisijas loceklis.

"Šīs "melnās kastes" trokšņa indikācijas un līdzšinējā analīze norāda, ka tā bija bumba," sacīja Ēģiptes izmeklēšanas komisijas loceklis, kurš vēlējās palikt anonīms sensitīvā temata dēļ. "Mēs esam par 90% pārliecināti, ka tā bija bumba."

Vaicāts par pārējiem 10%, izmeklētājs sacīja: "Es par to šobrīd nevaru diskutēt."

Kā ziņots, 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Atbildību par aviokatastrofas izraisīšanu uzņēmās ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts" saistīti kaujinieki, tomēr sākotnēji šie paziņojumi izsauca skepsi.

Eksperti skaidroja, ka kaujiniekiem nav tādu ieroču, lai notriektu lidmašīnu lielā augstumā, tomēr tagad arvien biežāk izskan pieņēmumi, ka eksploziju izraisījusi bumba, kas jau atradusies pašā lidmašīnā.

Ēģiptes varasiestādes Šarm eš Šeihas lidostā sākušas nopratināt lidostas darbiniekus, kas apkalpoja vēlāk avarējušo Krievijas lidmašīnu. Daži darbinieki tiek uzraudzīti, apliecinājušas lidostas un drošības jomas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!