Azerbaidžānā atsākušās diskusijas par daudzsievības ieviešanu valstī. Azerbaidžānas Islama partijas (AIP) vadītājs Gadžiaga Nurijevs intervijā Baku laikrakstam "Eho" paziņoja, ka viņš atbalsta ideju izskatīt un apstiprināt Azerbaidžānas parlamentā likumu, kas atļauj poligāmas laulības.
"Visa musulmaņu pasaule iestājas par daudzsievības atļaušanu," sacīja Nurijevs. "Šariata likumi un islama reliģija atļauj ticīgajiem stāties poligāmā laulībā. Kā zināms, arī pravietim pašam bija vairākas sievas."

Kā uzskata Islama partijas līderis, daudzsievība ir pieņemama vienīgi tajos gadījumos, ja vīrs var materiāli uzturēt divas un vairāk sievas, kā arī veltīt viņām pienācīgo uzmanību kā laulātais draugs.

Ja vīrs neciena savas sievas un pārkāpj poligāmās ģimenes tradicionālās paražas, šāda laulība, pēc Nurijeva teiktā, ir liels grēks.

"Ja ģimene atkāpjas no reliģijas likumiem, tai nav vietas mūsdienu sabiedrībā," norādīja Nurijevs.

Tomēr Azerbaidžānas parlamenta deputāti Maiss Safarli un Ramizs Ahmedovs vērsās pret daudzsievību.

"Daudzsievība nekad nav bijusi azerbaidžāņu tautas nacionālā tradīcija," laikrakstam paziņoja Maiss Safarli.

Arī Ramizs Ahmedovs uzskata daudzsievību par azerbaidžāņiem nepieņemamu. "Padomju laikos šī paraža bija aizliegta. Taču pēc Padomju Savienības sabrukuma un komunistiskā režīma krišanas cilvēki atkal sāka runāt par to," viņš teica.

Kā uzskata Ahmedovs, poligāmās laulības izraisa sabiedrības noslāņošanos un grauj ģimenes attiecības. Deputāts uzskata daudzsievību par amorālu parādību un "sekām, ko izraisījusi bagāto cilvēku neveselīgās vēlēšanās. Viņiem nepietiek ar māju un automašīnu vienā eksemplārā". Tas pats, pēc viņa teiktā, attiecas arī uz sievietēm.

"Mēs izjauksim visus dažu sabiedrības pārstāvju mēģinājumus īstenot savas neveselīgās tieksmes," solīja deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!