Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Azerbaidžāņiem pakāpeniski ir jātuvojas stratēģiskam mērķim - Erevānas, kas ir kaimiņvalsts Armēnijas galvaspilsēta, atgūšanai, valdošās partijas "Yeni Azerbaycan" ("Jaunā Azerbaidžāna") kongresā paziņoja prezidents Ilhams Alijevs, vēsta "1News.Az".

"Mēs nedrīkstam aizmirst un neaizmirstam mūsu vēsturiskās zemes, un tam ir jābūt mūsu tālākās darbības virzienam, un mēs arī šodien veicam darbu šajā virzienā," pavēstīja Alijevs..

"Mūsu vēsturiskās zemes ir Irevānas haniste, Zangezuras un Gjoičas mahali. Tas ir jāzina arī jaunākajai paaudzei un visai pasaulei," sacīja Alijevs.

"Irevāna (azerbaidžāņu vārds Erevānai) ir mūsu vēsturiskā zeme, un mums, azerbaidžāņiem, šajās vēsturiskajās zemēs ir jāatgriežas. Tas ir mūsu politiskais un stratēģiskais mērķis, un mums pakāpeniski šim mērķim ir jātuvojas."

Partijas kongresā Alijevs tika izvirzīts par kandidātu prezidenta vēlēšanām, kas notiks 11.aprīlī.

Spriedze Azerbaidžānas un Armēnijas attiecībās jau vairākus gadu desmitus saglabājas armēņu apdzīvotā un pārvaldītā Kalnu Karabahas reģiona dēļ.

Kalnu Karabaha, kas padomju laikā bija Azerbaidžānas PSR sastāvā, kopš deviņdesmito gadu sākuma ir "de facto" neatkarīga armēņu republika. Kaut arī kopš PSRS sabrukuma Azerbaidžāna nekad nav kontrolējusi Kalnu Karabahu, tā šo armēņu apdzīvoto reģionu uzskata par savu teritoriju. Azerbaidžāna, kuras aizsardzības budžets pārsniedz visa Armēnijas valsts budžeta apjomu, draudējusi zaudētās teritorijas atgūšanai izmantot spēku, ja sarunas nedos nekādus rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!