Azerbaidžānas snaiperis trešdien netālu no robežas nošāvis Armēnijas armijas virsnieku, ceturtdien paziņoja Armēnijas Aizsardzības ministrija.
Armēņu virsnieks Ervands Pašikijans tika nogalināts Armēnijas ziemeļos, un šauts ticis no robežas Azerbaidžānas puses, paziņoja ministrija.

Uz Azerbaidžānas un Armēnijas robežas regulāri notiek apšaudes, it īpaši ap apstrīdēto Kalnu Karabahas teritoriju, kuru Armēnija atņēma Azerbaidžānai 90.gados notikušajā karā.

1994.gadā abas valstis parakstīja pamiera līgumu, taču pārtrauca tiešos ekonomiskos un transporta sakarus. Turklāt abām valstīm tā arī neizdevās vienoties par aptuveni miljona piespiedu kārtā mājas pametušo cilvēku atgriešanos.

Uz Armēnijas robežas ar Azerbaidžānu arī 22.janvārī tika nošauts armēņu karavīrs. Viņš miris no ievainojuma galvā, kuru guvis Tavušas rajonā Armēnijas ziemeļaustrumos, kad pagaidām nezināmas personas no Azerbaidžānas teritorijas atklājušas uguni, informēja Aizsardzības ministrijas preses dienests.

Janvāra vidū Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija savukārt paziņoja, ka netālu no Kalnu Karabahas etnisko armēņu spēki nogalinājuši azerbaidžāņu karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!