Pastāv aizdomas, ka kāds gados jauns Ungārijas iedzīvotājs, kurš pirms desmit dienām atgriezies no Singapūras, ir inficējies ar netipisko pneimoniju jeb smago akūto respiratora sindromu (SARS), kas nogalinājis jau 54 cilvēkus visā pasaulē, piektdien paziņoja Ungārijas veselības amatpersonas.
"Jaunietim ir augsta temperatūra, un Budapeštas centrālā laboratorija šobrīd veic izmeklējumus. Kamēr rezultāti nebūs zināmi, mēs veiksim stingrākos drošības pasākumus," aģentūrai "Reuters" sacīja ārsts Pēters Ferencs.

Ar SARS, kuru pēc Honkongas zinātnieku atzinuma, izraisa jauns koronavīruss, pasaulē inficējušies jau vairāk nekā 1300 cilvēku.

Pasaules veselības organizācija atzinusi šo slimību par pasaules nozīmes draudiem veselībai, jo saslimšanas gadījumi ir konstatēti trijos kontinentos.

Lielākā daļa upuru ir Ķīnā, kur miruši 34 cilvēki un 800 inficējušies. Ārpus Ķīnas ar SARS miruši 20 cilvēki. Infekcija konstatēta Vācijā, Itālijā, Šveicē, Francijā, Īrijā, Kanādā, ASV, Honkongā, Singapūrā, Vjetnamā, Taizemē un Taivānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!