Foto: Reuters/ Scanpix/ LETA
Krievijas karaspēks ir lietojis ķīmisko ieroci pret militārpersonām un civiliedzīvotājiem Mariupolē, nometot to no bezpilota lidaparāta, pirmdien paziņoja bataljons "Azov", kas piedalās pilsētas aizstāvēšanā.

"Apmēram pirms stundas Krievijas okupācijas karaspēks lietoja pret Ukrainas militārpersonām un civilpersonām Mariupoles pilsētā nezināmas izcelsmes indīgu vielu, kas tika nomesta no ienaidnieka bezpilota lidaparāta," teikts bataljona paziņojumā.

"Azov" ziņoja, ka no šīs vielas cietušajiem ir elpošanas nepietiekamība un vestibulo-ataktiskais sindroms, kas provocē traucējumus asinsvadu sistēmas darbībā.

Starptautiskā brīvprātīgo kustība "InformNapalm" ziņoja, ka lietotā viela varētu būt zarīns.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas karaspēks tā bloķētajā Mariupolē nogalinājis desmitiem tūkstošiem cilvēku.

Maskavas kontrolēto kaujinieku pašproklamētās "Doņeckas Tautas Republikas" tā sauktās "Tautas milicijas" pārstāvis Eduards Basurins pirmdien publiski apliecināja Krievijas nodomu īstenot ķīmisko uzbrukumu Mariupolē, lai sagrābtu rūpnīcu "Azovstaļ", kur it kā slēpjoties "nacionālisti".

"Tur ir pazemes stāvi, tāpēc nav jēgas šo objektu mēģināt ieņemt triecienā. (..) Tāpēc uz šo brīdi jātiek galā ar šīs rūpnīcas bloķēšanu, jāatrod visas ieejas un izejas - principā, to ir iespējams izdarīt. Bet pēc tam jau var vērsties, es domāju, pie ķīmiskajiem spēkiem, kuri atradīs paņēmienu, kā izsvēpēt kurmjus no savām alām," paziņoja Basurins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!