Foto: AFP/Scanpix/LETA

Čehijas valdība apstiprinājusi divu Krievijas vēstniecības Čehijā darbinieku izraidīšanu, piektdien paziņoja premjerministrs Andrejs Babišs.

Viņš žurnālistiem paskaidroja, ka lēmums izraidīt divus cilvēkus nācis pēc tam, kad Krievijas vēstniecības darbinieku starpā pastāvoša kašķa dēļ viens no viņiem čehu pretizlūkošanas dienestiem izsūtījis nepatiesu informāciju par plānotu uzbrukumu vairākiem Čehijas politiķiem, vēsta "Reuters".

"Esam ieinteresēti labās attiecībās ar visām valstīm, bet mēs esam suverēna valsts, un šāda rīcība mūsu teritorijā nav pieņemama," tiešraidē televīzijā skaidroja Babišs. Krievijas vēstniecība Babiša paziņojumu par notikušo un lēmumu izraidīt divus tās darbiniekus nodēvējusi par safabricētu provokāciju.

Iepriekš trīs Čehijas politiķiem, tostarp Prāgas mēram tika piemērota apsardze, kad drošības iestādes saņēma informāciju par kāda vīrieša ierašanos Čehijā, kurš varētu apdraudēt viņu dzīvības.

"Šī nedraudzīgā rīcība, kas bāzēta nekur nebalstītās medijos publicētās apsūdzībās, norāda uz Prāgas intereses trūkumu normalizēt attiecības Krievijas un Čehijas starpā, kuras pēdējā laikā ir pasliktinājušās ne mūsu vainas dēļ," pausts vēstniecības paziņojumā.

Krievijas parlamentārietis Vladimirs Džabarovs aģentūrai RIA jau paudis, ka Krievija atbildēs ar līdzīgu soli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!