Foto: Publicitātes foto

Pēc divu mēnešu ilga badastreika trešdien Itālijā miris viens no redzamākajiem Sardīnijas neatkarības idejas aizstāvjiem Salvatore Meloni, ziņo Itālijas mediji.

Meloni, kurš savulaik mēģināja izveidot mikrovalsti nelielā salā pie Sardīnijas, kopš aprīļa atradās ieslodzījumā par izvairīšanos no nodokļiem.

Katoļu labdarības organizācijas "Caritas" vietējā nodaļas direktors jūnija beigās sacīja, ka ar bažām seko līdzi 74 gadus vecā aktīvista veselības stāvoklim. Tiesa noraidīja Meloni lūgumu veselības stāvokļa dēļ ļaut izciest sodu mājas arestā, un laikraksts "Unione Sarda" ziņoja, ka divas dienas pirms nāves viņš nonācis komā.

Meloni bija viens no pazīstamākajiem aktīvistiem, kurš iestājās par Sardīnijas neatkarību. 2008. gadā Meloni pasludināja vienu no nelielajām salām pie Sardīnijas par neatkarīgu valsti un sevi par tās prezidentu. Sala tolaik piederēja kādam britu uzņēmējam un 2012. gadā Meloni un vēl pieci cilvēki tika notiesāti par zemes pretlikumīgu sagrābšanu un kaitējuma nodarīšanu videi.

Meloni iepriekš izcietis deviņu gadu cietumsodu par politisku sazvērestību ar mērķi pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados panākt salas neatkarību sadarbībā ar Lībiju, ko tolaik pārvaldīja Muamars Kadafi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!