Amatpersonas apgalvo, ka neviens no bojā gājušajiem nav Amerikas vai tās vadīto spēku karavīrs, raksta Reuters. Arī Jarmukas pilsētas ārsti stāsta, ka bojā gājušie un ievainotie ir civiliedzīvotāji.

“Bojā gājušo vidū nav daudznacionālo spēku vai personāla pārstāvju,” stāsta kāda amatpersona. “Sprādziena upuri ir irākieši, bet vēl nav zināms precīzs bojā gājušo un ievainoto skaits. Eksplozijā tika neatgriezeniski sabojātas arī vairākas civiliedzīvotāju automašīnas, un notikuma vietā darbojas ugunsdzēsēji.”

Savukārt svētdien, kā “Delfi” jau ziņoja, veicot drošības un situācijas nostabilizēšanas darbus Anbāras provincē, divos uzbrukumos gāja bojā septiņi ASV jūras kājnieki.

Preses informācija centra izdotajā oficiālajā paziņojumā teikts, ka drošības pasākumu dēļ sīkāka informācija par nāves cēloņiem netiks sniegta. “Sīkākās informācijas izziņošana var radīt vel lielāku risku mūsu personālam.” Netiek atklāti arī bojā gājušo karavīru vārdi, ziņo CNN.

Anbāras provincē uzturas liels skaits Irākas nemiernieku.

Svētdienas notikumi palielina Irākas karā bojā gājušo skaitu līdz 1 296 ASV karavīriem, bet no visiem koalīcijas spēku karavīriem bojā gājuši kopā jau 1 442 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!