Kaujinieki svētdien Irākas galvaspilsētā Bagdādē kontrolpunktā nošāvuši piecus policistus un pēc tam uzspridzinājusi ar sprāgstvielām piekrautu automašīnu, nogalinot četrus cilvēkus, pavēstīja policija.
Apšaudītais policistu kontrolpunkts atradās netālu no militārās koledžas, kas tagad kalpo kā ASV spēku nometne.

Vismaz četri civiliedzīvotāji gāja bojā un vēl pieci tika ievainoti, kad Bagdādē līdzās ASV spēku konvojam eksplodēja mīnēta automašīna, paziņoja policija. ASV armija nav ziņojusi, ka būtu cietis kāds tās karavīrs.

Uzbrukumi notikuši pāris dienas pēc tam, kad virknē koordinētu uzbrukumu Bagdādē un tās apkārtnē bojā gāja vairāk nekā 30 un ievainojumus guva aptuveni 100 cilvēki.

Starp piektdien nogalinātajiem bija arī ASV karavīri, tādējādi kopš ASV vadītā iebrukuma sākuma 2003.gada martā kaujas darbībās Irākā kritušo amerikāņu militārpersonu skaits sasniedzis 1204.

Piektdien nemiernieki uzspridzināja vismaz 12 ar sprāgstvielām pildītus automobiļus un ceļa malā novietotas bumbas, galvenokārt vēršoties pret irākiešu drošības spēkiem un ASV armiju.

Vairākos no uzbrukumiem teroristi izmantoja jaunu taktiku, otram spridzinātajam pašnāvniekam detonējot viņa automobilī ievietoto bumbu īsu brīdi pēc pirmā automobiļa eksplozijas, tādējādi cenšoties nogalināt glābējus un ziņkārīgos, kas dodas uz notikuma vietu.

Par lielāko daļu no piektdienas sprādzieniem atbildību uzņēmies teroristu grupējums, kas sevi dēvē par "Al Qaeda" spārnu Irākā un kuru vada jordānietis Abu Musabs az Zarkavi.

Piektdien izplatītā audio ierakstā persona, kas uzdevās par az Zarkavi, draudēja ar vēl plašāku spridzināšanas kampaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!