Foto: AP/Scanpix/LETA

Doneckas apgabala Bahmutas pilsētā, par kuru notiek sīvas kaujas, vēl ir palikuši aptuveni 6000 civiliedzīvotāju, ceturtdien lietotnē "Telegram" paziņoja Ukrainas vicepremjere Irina Vereščuka.

Viņa uzsvēra, ka ceturtdien šajā pilsētā krievu okupantu veiktajās apšaudēs gājuši bojā pieci civiliedzīvotāji, bet vēl deviņi guvuši ievainojumus.

"Pilsētā notiek smagas kaujas. Ienaidnieka artilērija apšauda dzīvojamos kvartālus. Godīgi sakot, esmu ļoti izbrīnīta par to, ko tur vēl arvien dara seši tūkstoši civilistu. Tieši tik daudz cilvēku ir palikuši pilsētā pēc pēdējiem datiem," atzīmēja Vereščuka.

Viņa kārtējo reizi aicināja Bahmutā palikušos civiliedzīvotājus evakuēties.

"Ja jūs esat adekvāti, likumpaklausīgi un patriotiski pilsoņi, jums vajag nekavējoties evakuēties. Jo, ja jūs paliekat pilsētā, tad: pirmkārt, jūs pakļaujat briesmām sevi un savus tuviniekus, sevišķi bērnus, kas spiesti palikt kopā ar jums; otrkārt, jūs radāt papildu problēmas un riskus visiem tiem cilvēkiem, kas cenšas jums palīdzēt - karavīriem, Nacionālajai policijai, brīvprātīgajiem," paskaidroja Vereščuka.

Viņa sacīja, ka civilisti arī traucē normāli strādāt šajā pilsētā aizsardzības un drošības spēkiem, kas ir spiesti pastāvīgi ņemt vērā viņu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!