Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmdien, 27. martā, Ukrainas sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis komentējis, ka viņa karaspēks turpina atvairīt smagos Krievijas uzbrukumus Bahmutā un aizstāvēt to ir "militāra nepieciešamība", vēsta aģentūra "Reuters".

Ukrainas armijas paziņojumā norādīts, ka Sirskis austrumu frontes līnijas apmeklējuma laikā atrisinājis "problēmas, kas neļauj efektīvi veikt kaujas uzdevumus", kā arī pieņēmis "operatīvus lēmumus, kas mērķēti uz mūsu spēju nostiprināšanu, lai atturētu un nodarītu kaitējumu ienaidniekam".

Sīkākas detaļas par komandiera vizīti frontes līnijā netika sniegtas, tomēr Sirska komentāri signalizējuši par Ukrainas mērķi turpināt cīnīties Bahmutā, neskatoties uz augstajiem nāves rādītājiem, uzsver medijs.

"Intensīvākā fāze cīņā par Bahmutu turpinās. Situācija visu laiku ir sarežģīta. Ienaidnieks cieš nozīmīgus zaudējumus cilvēkresursos, ieročos un militārajā aprīkojumā, bet turpina veikt agresīvas darbības," komentēja Sirskis.

Slavējot Ukrainas spēku noturību ļoti grūtos apstākļos, Sirskis uzsvēra: "Bahmutas aizsardzība ir "militāra nepieciešamība". Mēs apsveram visus iespējamos variantus notikumu attīstībai un atbildēsim atbilstoši pašreizējai situācijai."

Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā nedēļā apciemoja karavīrus netālu no Bahmutas. Viņš ieradās, lai apbalvotu un pateiktos karavīriem par viņu ieguldījumu valsts suverenitātes saglabāšanā.

Sestdien, 25. martā, Ukrainas armijas virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs skaidroja, ka situācija Bahmutas teritorijā "tiek stabilizēta".

Kremlis Bahmutas ieņemšanu redz kā nepieciešamību, lai pabeigtu Donbasa industriālā reģiona ieņemšanu Ukrainas austrumos – tas pašlaik ir viens no Krievijas galvenajiem kara mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!