Foto: Reuters/Scanpix
Bahreinas prokuratūra apsūdzējusi Irānas varas iestādes palīdzībā karalistes pavalstnieku grupai, kas plānojusi sarīkot teroraktus valsts teritorijā, pirmdien informē aģentūra AFP.

Apsūdzības terorakta gatavošanā izvirzītas pieciem bahreiniešiem. Viņus 12. novembrī aizturēja Bahreinas kaimņvalstī Katarā.

Teroristi plānojuši uzbrukumus Iekšlietu ministrijai un Saūda Arābijas vēstniecībai galvaspilsētā Manamā. Tāpat plānots uzspridzināt Karaļa Fahda tiltu, kas Bahreinas salu savieno ar Saūda Arābiju. Pie aizturētajiem atrasti uzbrukuma objektu plāni un lielas naudas summas.

Kā apgalvo prokurori, teroristi esot lūguši palīdzību Irānas Islāma revolūcijas sargu korpusam. Tā struktūrvienībās bahreinieši mācījušies rīkoties ar ieročiem un sprāgstvielām. Teherāna arī esot finansējusi teroristus

Irānas ziņu aģentūra "PressTV" izplatījusi paziņojumu, kurā apgalvots, ka Manama ir " sarīkojusi antiirānas teātri" un Teherāna apsūdzības noliedz. Līdzīgi pārmatumi no Bahreinas saņemti arī iepriekš, un tie visi izrādījušies nepamatoti.

Irānas un Bahreinas attiecības ir saspīlētas kopš februāra, kad karaļvalstī musulmaņu šiītu iedzīvotāji, kas ir vairākumā, sāka protestēt pret valdošo sunnītu dinastiju. Abas valstis vairākkārt ir izsūtījušas oponentu diplomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!