Foto: AFP/Scanpix
Policijas un armijas spēki, izmantojot bruņu tehniku un helikopterus, kā arī gumijas lodes un asaru gāzi, trešdien padzinuši no galvapsilsētas Manāmas Pērļu laukuma demonstrantus, kas šeit uzturējās kopš februāra vidus, informē aģentūra "Reuters".

Protestētāji metuši likumsargiem ar tā dēvetajiem "molotova kokteiļiem". Dažviet demonstrantu nometnē aizdegušās teltis. Tiek ziņots, ka gājuši bojā divi policisti. Vairāki desmiti protestētāju ievainoti.

Pēc Pērļu laukuma attīrīšanas, armija sākusi to apsargā. Armijas karavīri sāka arī novākt barikādes galvaspilsētas finanšu rajonā.

ASV valsts deparamenta pārstāvji aicinājuši savus sabiedrotos no Bahreinas karaļnama, ievērot mieru un neizvērst vardarbīgas represijas. Bahreinā bāzējas ASV Jūras spēku piektā flote.

Plaši protesti Bahreinā sākās februārī pēc Tunisijā un Ēģiptē notikušajiem protestiem, kuru dēļ atkāpās šo valstu prezidenti. Iedzīvotāju vairākums, kas pieder pie šiītu musulmaņiem vēlas sunnītu karaļnama varas iegrožošanu.

Bahreinas karalis Hamads pirmdien izsludināja ārkārtas stāvokli un ataicināja palīgā Saūda Arābijas un Omānas militāro kontingentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!