Foto: DELFI

Bahreinas varasiestādes svētdien izpildījušas nāvessodu trim šiītiem, kas bija notiesāti par trīs policistu nogalināšanu sprādzienā 2014. gada martā.

Nāves spriedums īstenots nošaujot, ziņoja Bahreinas mediji.

Šī ir pirmā nāves spriedumu izpilde Bahreinā kopš tā dēvētajiem pavasara nemieriem 2011. gadā, kad šiīti, kas veido valsts iedzīvotāju vairākumu, protestos pieprasīja plašākas politiskās tiesības. Nemieri tika apspiesti ar Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) palīdzību.

Aizvadītā gada laikā valdošā elite, ko veido sunnīti, ir asi vērsusies pret šiītu aktīvistiem, kas atļaujas kritizēt pastāvošo kārtību.

"Šī ir tumša diena Bahreinas vēsturē. Tas ir briesmīgākais noziegums, ko pastrādājusi Bahreinas valdība, un kauns tās valdītājiem (..). Šī rīcība apdraud Bahreinas drošību," runājot par nāvessodu izpildi, aģentūrai "Reuters" norādīja Bahreinas Tiesību un demokrātijas institūta pārstāvis.

Valdības oponenti uzskata šo nāvessodu izpildi par politiski motivētu. Simtiem cilvēku sestdien izgāja ielās, lai protestētu pret notiesāto sodīšanu ar nāvi.

Sociālajos medijos publiskotie attēli liecina, ka notikušas arī protestēju un policistu sadursmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!