Foto: AFP/Scanpix

Bahreinas policija pielietojusi asaru gāzi un iesaistījusies sadursmēs ar jauniešiem reidā pret kādu zēnu vidusskolu galvaspilsētā Manāmā, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija iebrukusi skolā, lai pārtrauktu mācību iestādes audzēkņu protestu. Jaunieši vēlējušies panākt pirmdien arestēta 17 gadus veca skolasbiedra atbrīvošanu, ziņo aktīvisti.

Sociālajos tīklos publicētajās fotogrāfijās redzami asaru gāzes mākoņi un izlietotās asaru gāzes kārbas. Neapstiprinātas ziņas liecina, ka sadursmēs ir vairāki ievainotie. Kāda jaunieša tēvs, kurš uz skolu devies pēc sava dēla, aģentūrai AFP pastāstīja, ka policija nav laidusi viņu klāt mācību iestādei.

Bahreinas karalistē pret valdību vērsti protesti notiek jau kopš 2011. gada pavasara. Vairāk nekā 100 cilvēki ir arestēti pēdējā mēneša laikā, valstī pieaugot spriedzei pirms F-1 "Grand Prix" posma šajā valstī.

Aktīvisti un protestētāji pieprasa pārtraukt pirmās formulas sacensības Bahreinā valsts bēdīgās cilvēktiesību situācijas dēļ. Savukārt valdībai un tās atbalstītājiem F-1 posma rīkošana ir veids kā demonstrēt, ka pēc divu gadu ilgiem nemieriem valsts ir stabila un rīcībspējīga.

Bahreinā sadursmes ir notikušas gandrīz katru dienu kopš 2011. gada 17. februāra, kad policija ar asaru gāzi un skrošu šāviņiem izgaiņāja trīs dienas ilgušu miermīlīgu protesta akciju Manāmā.

Vardarbībai strauji paplašinoties, 2011. gada februārī un martā valstī gāja bojā 35 cilvēki, to skaitā pieci policisti. Simti guva ievainojumus un tika apcietināti.

Opozīcija un cilvēktiesību aktīvisti uzskata, ka kopš nemieru sākuma bojā gājuši vairāk nekā 50 cilvēki, valdība šo skaitli apstrīd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!