Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta amata kandidāta Džo Baidena kampaņas ienākumi aizvadītajā ceturksnī bijuši zemāki salīdzinājumā ar daļu no viņa konkurentiem, raksta "NBC News".

Baidena kampaņas ievāktie līdzekļi trešajā ceturksnī bija 15,2 miljoni ASV dolāru. Bijušā viceprezidenta konkurents Bērnijs Sanderss trešajā ceturksnī iekrājis 25,3 miljonus ASV dolāru, savukārt Pīts Butidžīdžs 19,1 miljonus. Senatore Elizabete Sandersa, kuras popularitātes reitingi aizvadīto mēnešu laikā ir auguši, pašlaik vēl nav publiskojusi savus kampaņas ienākumus par šo laika periodu.

Ienākumu kritums, kā arī kritums popularitātes reitingos var radīt bažas par to, vai Baidens spēs saglabāt favorīta statusu cīņā par Demokrātiskās partijas nomināciju, atzīmē medijs.

Lai arī Baidens trešajā ceturksnī piedalījies vairāk kampaņas līdzekļu piesaistīšanas pasākumos, viņa ienākumi šajā laika periodā bijuši par aptuveni sešiem miljoniem mazāki nekā tie bija otrajā ceturksnī.

Prezidenta Donalda Trampa kampaņa kopā ar Republikāņu nacionālo komiteju trešajā ceturksnī iekrājusi 156 miljonus ASV dolāru, ziņo portāls "Politico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!