ASV viceprezidents Džo Baidens izteicis prieku par veselības aprūpes reformas likuma parakstīšanu diezgan necenzētā veidā, vēsta ārvalstu mediji.

Svinīgajā ceremonijā otrdien uz skaļu aplausu fona Baidens klusi apsveicis Obamu ar veiksmīgu "sasodīti lielas lietas" (big fucking deal) pabeigšanu. Viceprezidentam šķita, ka mikrofoni nespēs uztvert šo repliku aplausu trokšņa dēļ.

Taču necenzētus izteikumus jau drīz sākuši citēt kabeļtelevīzijas kanāli un interneta mediji. Kāds uzņēmējs pat sācis tirgot t-kreklus ar šo "slaveno" citātu.

ASV Baltā nama preses sekretārs Roberts Gibss mēģinājis mazināt Baidena neuzmanīga izteiciena efektu un savā "Twitter" blogā ierakstījis: "Pilnībā Jums piekrītu, viceprezidenta kungs."

Kā vēstīts, Obama otrdien parakstīja vēsturisko veselības aprūpes reformas likumu, kas paredz nodrošināt veselības aprūpes apdrošināšanu teju visiem amerikāņiem.

Sajūsminātajai publikai, kas parakstīšanu sveica ar aplausiem un prieka svilpieniem, Obama sacīja: "Likumprojekts, ko es parakstu, dos startu reformām, par kurām amerikāņu paaudzes ir cīnījušās, pieprasījuši demonstrācijās, pēc kurām tās ilgojušās."

950 miljardus dolāru (495,90 miljardus latu) vērtā jaunākā likumprojekta versija paredz nodrošināt aprūpi 32 miljoniem amerikāņu, kuriem nav veselības apdrošināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!