Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Džo Baidens paziņojis, ka ASV nenodrošinās Ukrainu ar iznīcinātājiem "F-16", kurus tā lūgusi Rietumiem cīņai ar Krievijas okupantiem, ziņo aģentūra "Reuters".

"Nē," strikti sacīja Baidens preses brīfingā, kad viņam ziņu reportieri prasīja, vai ASV nodrošinās Ukrainai šos iznīcinātājus.

Kā ziņots, pēc tanku piegāžu nodrošināšanas Ukraina plānoja lūgt Rietumu valstis piegādāt arī ceturtās paaudzes iznīcinātāju reaktīvās lidmašīnas "F-16". Ukrainas gaisa spēku pārstāvis apgalvo, ka pilotiem būtu nepieciešams pus gads, lai apgūtu iznīcinātāju vadību.

"Nākošais mērķis tagad būs iznīcinātāju lidmašīnas," sacīja Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks Jurijs Saks.

Šie komentāri sekoja pēc Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska paziņojuma par Krievijas uzsāktajiem uzbrukumiem austrumos, lai atriebtos pret Ukrainas pretošanos iebrukumam. Zelenskis jau pirms vairākām nedēļām brīdināja, ka Krievijas mērķis ir uzlabot uzbrukumu pret Ukrainu pēc aptuveni divus mēnešus ilguša strupceļa frontes līnijā, kas stiepjas caur dienvidiem un austrumiem.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā par tanku piegādi Ukrainai paziņoja gan Vācija, gan ASV, kas noslēdza nedēļām ilgas diplomātiskās sarunas par šo tēmu, tomēr šos tankus sola piegādāt tikai pēc vairākiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!