Foto: EPA/Scanpix/LETA

Džo Baidena administrācija atteikšoties no sankcijām gāzesvada "Nord Stream 2" izbūvi pārraugošajai kompānijai un tās vadītājiem, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta "Axios".

Šāds iespējamais lēmums norāda uz Baidena centieniem tomēr izvairīties no konfrontācijas ar ciešo Eiropas sabiedroto Vāciju. Vienlaikus tas iezīmē problēmas Baidena pret Krieviju vērsto retoriku sabalansēt ar reālo politisko un diplomātisko rīcību, atzīmē medijs.

Vienlaikus sankcijām tiks pakļauta virkne Krievijas kuģu un to kompānijas. Līdz ar to sankcijām tiks pakļauti kuģi, kas piedalās "Nord Stream 2" izbūvē, bet ne pati galvenā projektu vadošā kompānija.

Krieviju un Vāciju pa Baltijas jūras dibenu savienojošā gāzesvada projekts jau šobrīd esot pabeigts par 95%.

Lai gan Baidena administrācija jau iepriekš nonākusi pie secinājuma, ka vienīgais veids, kā patiešām apturēt to pēdējā stadijā ir sankcionēt Vāciju un gāzes lietotājus, izskatās, ka šāds solis būtu pārāk bīstams, lai saglabātu attiecības ar Vāciju. Līdz ar to ir apšaubāms vēl nesen izskanējušais valsts sekretāra Antonija Blinkena paziņojums, ka viņš ir apņēmies darīt visu iespējamo, lai "Nord Stream 2" būvniecība tiktu apturēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!