Foto: EPA/Scanpix/LETA

Amerikas Savienoto Valstu prezidenta amats tiek dēvēts par vienu no ietekmīgākajiem pasaulē. Džo Baidens trešdien oficiāli kļuva par 46. ASV līderi.

Teksta tiešraidē "Delfi" piedāvāja sekot līdzi Vašingtonā noritošajai 78 gadus vecā Demokrātiskās partijas pārstāvja Baidena inaugurācijas ceremonijai.

Gan Covid-19 pandēmijas, gan drošības apsvērumu dēļ šogad pieeja inaugurācijas ceremonijas norisei ir stipri ierobežota un arī lūgto viesu skaits ir ievērojami mazāks nekā citus gadus.

Video:

Līdzšinējais ASV prezidents Donalds Tramps jau neapmeklēja Baidena inaugurāciju. Pēc 3. novembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām, kurās viņš piekāpās demokrātu kandidātam, Tramps neskaitāmas reizes pauda nepamatotus apgalvojumus par to, ka vēlēšanās notikusi krāpšanās un ka viņam atņemta uzvara. Pagājušajā nedēļā Tramps kļuva arī par pirmo prezidentu ASV vēsturē, kurš divreiz ticis impīčots. Tramps apsūdzēts par "kūdīšanu uz sacelšanos" saistībā ar viņa lomu vardarbīgajos grautiņos, ko ASV Kapitolija ēkā sarīkoja republikāņa atbalstītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!