Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Džo Baidens otrdien, 21. septembrī, izteicies, ka suverēna un demokrātiska palestīniešu valsts ir labākais ceļš, lai nodrošinātu Izraēlas nākotni.

Baidens runā ANO Ģenerālajā asamblejā uzsvēra, ka Savienoto Valstu atbalsts Izraēlas drošībai nav apšaubāms.

"Bet es joprojām uzskatu, ka divu valstu risinājums ir labākais veids, kā nodrošināt Izraēlas kā ebreju demokrātiskas valsts nākotni, dzīvojot mierā līdzās dzīvotspējīgai, suverēnai un demokrātiskai Palestīnas valstij," paziņoja Baltā nama saimnieks.

"Pašreiz mēs esam tālu no šī mērķa sasniegšanas, bet mums nekad nevajadzētu atteikties no progresa iespējas," viņš piebilda.

Runājot par ASV attiecībām ar Ķīnu, Baidens sacīja, ka ASV netiecas pēc jauna Aukstā kara.

"Amerikas Savienotās Valstis ir gatavas sadarboties ar jebkuru valsti, kas (..) cenšas panākt miermīlīgu risinājumu kopīgām problēmām pat, ja mums ir dziļas domstarpības citās jomās," norādīja Baidens.

Viņš arī paziņoja, ka ASV ir gatavas atgriezties pie visu kodolvienošanās nosacījumu pildīšanas, ja arī Irāna spers šādu soli.

Baidens norādīja, ka ASV sadarbojas ar Ķīnu, Franciju, Krieviju, Lielbritāniju un Vāciju, lai iesaistītu Irānu diplomātijā un atgrieztos pie kodolvienošanās, no kuras ASV izstājās 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!