Foto: AFP/Scanpix
Īstenojot "attiecību pārstartēšanu" sakaros ar Krieviju, ir divi pamatprincipi, kas nav pat apspriežami, - nekādu ietekmes svēru un nekādu veto tiesību attiecībā uz citu valstu vēlmēm iesaistīties starptautiskās savienībās, intervijā radio "Brīvība" sacīja ASV viceprezidents Džo Baidens.

Izklāstot savu redzējumu par "attiecību pārstartēšanas" pamatprincipiem, viceprezidents sacīja: "Pirmais no tiem ir - nekādu ietekmes sfēru. Mēs to nepacietīsim un tajā nepiedalīsimies. Un otrs princips - nekādu veto tiesību attiecībā uz jebkuras Eiropas vai pat pasaules daļas valsts iespējām pašai pieņemt lēmumus, kādās savienībās vai organizācijās tai piedalīties."

Baidens uzskata, ka Krievija atsauksies uz notiekošo pasaulē un apdomās savu jauno lomu.

"Es sagaidu, ka tuvākās desmitgades laikā Krievija atskārtīs, ka tās interesēs ir lielā integrācija, nevis kaut kāds "īpašais kurss", par kuru viens otrs prāto," sacīja viceprezidents, norādot, ka uz Krieviju skatās "reālistiski, bez aizspriedumiem".

"Mums ir jāuztur saruna un vienlaikus jābūt reālistiskiem. Un es joprojām uzskatu, ka cerību ir vairāk nekā draudu," norādīja Baidens. "Mēs gribam nospiest pārstartēšanas pogu, tomēr ne jau taustiņu, kas visu izdzēš, arī atmiņu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!