Foto: AP/Scanpix

Ievēlētais ASV prezidents Džo Baidens pirmdien paziņoja, ka prezidenta Donalda Trampa ieceltās Pentagona amatpersonas kavē prezidentūras pāreju, radot drošības riskus ASV.

Pēc tam, kad Baidena un ievēlētās viceprezidentes Kamalas Harisas pārejas komandas bija viņus informējušas par nacionālās drošības jautājumiem, Baidens sacīja, ka politiski ieceltās amatpersonas Aizsardzības ministrijā un Pārvaldības un budžeta birojā ir radījušas "šķēršļus".

"Tieši tagad mēs vienkārši nesaņemam no aizejošās administrācijas visu mums vajadzīgo informāciju svarīgākajās nacionālās drošības jomās," teica Baidens. "Manuprāt, tas nav nekas cits kā bezatbildība."

Baidens sacīja, ka viņš mēģina no aizejošās administrācijas gūt "skaidru ainu" par ASV karavīru izvietojumu pasaulē.

"Mums ir vajadzīga pilnīga redzamība par notiekošo budžeta plānošanu Aizsardzības ministrijā un citās aģentūrās, lai izvairītos no jebkādām iespējamām neskaidrībām, ko varētu mēģināt izmantot mūsu pretinieki," teica Baidens.

Tramps vēl arvien nav atzinis savu sakāvi 3.novembrī notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās un ir izteicis nepamatotus apgalvojumus par plašu krāpšanos tajās.

Trampa administrācija ir raisījusi bažas ar to, ka pēc vēlēšanām tā nomainīja Pentagona vadību, tostarp atcēla no amata aizsardzības ministru Marku Esperu, kurš šogad bija distancējies no spēka lietošanas pret demonstrantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!