Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Demokrātu partijas prezidenta un viceprezidenta amata kandidāti Džo Baidens un Kamala Harisa trešdien uzsāka kopīgo kampaņu cīņā par Balto namu, Harisai sakot, ka amerikāņi pieprasa valsts vadību, lai pārvarētu trīskāršo pandēmijas, rasu netaisnības un likstu māktās ekonomikas krīzi.

Demokrātu Baltā nama pretendenti, pirmo reizi uzstājoties kopā kā kampaņas partneri, neliela žurnālistu un kampaņas darbinieku pulciņa priekšā Delavēras skolā, kas Covid-19 krīzes dēļ ir slēgta, solīja darīt galu Donalda Trampa prezidentūrai un, kā teica Baidens, "atjaunot šo valsti".

"Viss, kas mums rūp," sacīja senatore Harisa, "viss ir uz spēles."

Valsts ir krustcelēs, norādīja senatore, vienlaikus neatstājot vietu šaubām par savu apņēmību doties uzbrukumā, sakot, ka Tramps "nav piemērots šim darbam" un ka viņš valsti novedis "līdz sabrukumam".

"Amerika pieprasa vadību, bet mums ir prezidents, kas vairāk rūpējas par sevi, nevis cilvēkiem, kas viņu ievēlēja," norādīja Harisa.

Baidens vairumā sabiedriskās domas aptauju valsts mērogā, kā arī svārstīgajos štatos, tādos kā Florida un Viskonsīna, atrodas vadībā pār Trampu. Harisas izraudzīšanās par viceprezidenta amata kandidāti Baidena kampaņā ir svarīgs brīdis centienos izveidot plašu vēlētāju koalīciju, lai sakautu Trampu.

Izsakoties par Harisas izraudzīšanos viceprezidenta amatam, Baidens sacīja, ka senatore ir neatlaidīga un pieredzējusi likumdevēja, kas ir "gatava darbam ar pirmo dienu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!