Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc tam, kad vadošie Savienoto Valstu televīzijas kanāli par prezidenta vēlēšanu uzvarētāju sestdien atzinuši demokrātu kandidātu Džo Baidenu, viņu jau sākuši apsveikt pasaules līderi.

Cita starpā Baidenu apsveikušas arī Eiropas Savienības (ES) augstākās amatpersonas – Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli, Eiropadomes priekšsēdis Šarls Mišels un augstākais ES pārstāvis ārpolitikā Žozeps Borreljs.

Fon der Leiena savā paziņojumā apsveikusi Baidenu un paudusi gatavību ar viņu tikties, cik drīz vien iespējams, uzsverot, ka EK ir gatava intensificēt sadarbību ar jauno ASV administrāciju.

Savukārt Mišels norādījis, ka "Covid-19, multilaterālisms, klimata pārmaiņas un starptautiskā tirdzniecība ir dažas no tām problēmām, kuras Eiropa vēlas risināt kopīgi" ar ASV.

Viņam piebalsojis Sasoli, mudinot "atjaunot transatlantiskās attiecības", lai varētu "risināt daudzās mūsu laiku problēmas".

Baidenu apsveikusi arī Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Emanuels Makrons un Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Arī Kanādas premjers Džastins Trudo jau paspējis apsveikt kaimiņvalsts jaunievēlēto līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!