Foto: AFP/Scanpix

Kirgizstānā 7.aprīlis – diena, kurā 2010. gadā tika gāzts prezidents Kurmanbeks Bakijevs – tiks pasludināta par Aprīļa tautas revolūcijas dienu, kas būs arī brīvdiena, trešdien paziņoja parlamenta preses dienests.

"Kirgizstānas parlaments sēdē trešdien uzreiz trijos lasījumos pieņēma likumu "Par Aprīļa tautas revolūcijas dienu 7.aprīlī", kā arī likumu par grozījumu izdarīšanu Kirgizstānas Darba kodeksā, saskaņā ar kuriem šī diena valstī tiks pasludināta par brīvdienu," teikts parlamenta preses dienesta paziņojumā.

Likuma iniciatori bija 20 deputāti, un balsojumā to atbalstīja pārliecinošs parlamentāriešu vairākums.

Ir gaidāms, ka parlamenta pieņemto likumu par 7. aprīli prezidents Almazbeks Atambajevs parakstīs jau trešdien un šī diena ceturtdien kļūs par brīvdienu. 7. aprīlis jau līdz šim tika atzīmēts ar atceres pasākumiem, godinot 2010. gadā Biškekas centra laukumā bojāgājušo opozicionāru piemiņu.

Foto: AFP/Scanpix

2010. gada 7. aprīlī, kad Kirgizstānā tika gāzts prezidents Bakijevs (attēlā), Biškekas centrā notika sadursmes starp opozicionāriem un varas iestādēm, kurās gāja bojā vairāk nekā 70 cilvēku.

Bakijevs, kuru opozīcija apsūdzēja korupcijā un varas uzurpācijā, kopā ar ģimeni aizbēga no Kirgizstānas un pašlaik dzīvo Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!