Foto: AFP/Scanpix
Aimana al Zavahiri kļūšana izvirzīšana starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" jaunā vadītāja postenī ASV prezidenta administrācijai nebija pārsteigums, atsaucoties uz Baltā nama preses sekretāru Džeju Karniju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Karnijs uzsvēra, ka ASV administrācijas politika pret teroristu organizāciju paliks nemainīga. "Al Qaeda" ideoloģija jau ir cietusi sakāvi, un al Zavahiri kļūšanas par tās jauno vadītāju to nespēs mainīt, norādīja Baltā nama pārstāvis.

Jau vēstīts, ka ēģiptietis Al Zavahiri vairākus gadus bija bin Ladena vietnieks un vadīja ietekmīgo " Al Qaeda" ēģiptiešu spārnu. Iepriekš Zavahiri bija patstāvīgas organizācijas " Islama džihāds" vadītājs.

Maijā vairāki arābu mediji norādīja, ka al Zavahiri varētu būt nodevis savu priekšnieku, lai ieņemtu viņa vietu.

Al Zavahiri nav bijis tik populārs kā bin Ladens. Viņu pat neiekļāva meklētāko pasaules teroristu pirmajā desmitniekā. Lielākais terorakts, kurā viņu vaino, ir uzbrukumi ASV vēstniecībām Kenijā un Tanzānijā 1998. gadā, kuru iznākumā gāja bojā 200 cilvēki.

Kā ziņots, bin Ladens tika nogalināts specoperācijas laikā savā rezidencē Abotabadas pilsētā Pakistānā 2. maijā. Par viņa nāvi speciālā televīzijas tiešraidē paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!