ASV Baltais nams trešdien noliedza ziņas par valstij draudošiem terora aktiem un drošības ekspertu ārkārtas sanāksmes sasaukšanu.
Telekanāls ABC otrdien ziņoja, ka Baltais nams ceturtdien rīkos drošības ekspertu ārkārtas sanāksmi, lai apspriestos par teroristu organizācijas "Al Qaeda" jauniem draudiem ASV.

Baltas nams trešdien paziņoja, ka Vašingtonai nav konkrētas un uzticamas informācijas par terora aktu draudiem ASV un ka ceturtdien paredzētā tikšanās ir parasta sapulce, kuru neapmeklēs vadošie nacionālās drošības dienestu vadītāji.

ABC, atsaucoties uz avotiem ASV administrācijā, ziņoja, ka ceturtdien Baltajā namā tiksies pārstāvji no izlūkošanas un drošības iestādēm, lai sniegtu ziņojumus par pasākumiem, kas tiek veikti, lai valstī mazinātu teroristu uzbrukumu draudus un uzlabotu valsts iestāžu aizsardzību.

Šī ir viena no sanāksmēm, kas tiek rīkotas, lai valdības līmenī apspriestu informāciju saistībā ar nesenajiem teroristu uzbrukumiem Lielbritānijā, telesabiedrībai sacīja kāds anonīms ASV administrācijas pārstāvis.

Patlaban ASV ir palielinājusies terorisma draudu iespēja, norādīja pārstāvis.

ASV valdība tiešām rīko vairākas tikšanās, lai pēc teroristu uzbrukumiem Lielbritānijā apspriestu drošības situāciju un teroristu uzbrukumu draudus ASV, tomēr nav nopietnu pierādījumu par šādu uzbrukumu draudiem vistuvākajā laikā, paskaidroja Baltā nama pārstāve Emilija Lorimora.

Pēc teroristu uzbrukumiem Londonā ASV drošības ekspertiem ir jauna informācija par to, kāda varētu būtu teroristu uzbrukumu taktika, norāda ABC.

Neliela "Al Qaeda" biedru grupa patlaban gatavojas doties uz ASV vai varbūt jau atrodas šajā valstī, liecina izlūkdienestu rīcībā nonākusī jaunā informācija, ABC pastāstīja izlūkdienesta augsta ranga darbinieks.

Savukārt ASV Iekšzemes drošības ministrs Maikls Čertofs publikācijā avīzē "Chicago Tribune" norāda, viņam ir "intuitīva sajūta", ka šovasar ASV ir palielinājies teroristu uzbrukumu risks.

Šāds priekšstats viņam ir radies, analizējot teroristu darbību Eiropā, jaunākos izlūkdienestu materiālus un nesenos "Al Qaeda" paziņojumus.

"Šķiet, ka vasara viņiem patīk. (..) Mēs uztraucamies, ka viņi gatavojas jaunām aktivitātēm," norāda Čertovs.

"Al Qaeda" otrs augstākais līderis Aimans az Zavahiri pēdējo mēnešu laikā internetā regulāri nāk klajā ar vēstījumiem.

Otrdien parādījās viņa visjaunākais paziņojums, kurā šīs ēģiptiešu garīdznieks draud vērsties pret Lielbritāniju ar jauniem uzbrukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!