Baltā nama pārstāvji ir brīdinājuši ASV Kongresu, ka likums par ASV spēku izvešanu no Irākas ne vēlāk kā līdz 2008.gada septembrim, kas pašlaik tiek izskatīts Kongresā, novedīs pie ASV spēku sakāves Irākā, raksta "Ria Novosti".
ASV padomdevējs nacionālās drošības jautājumos Stīvens Hedlijs uzskata, ka jaunais likums pārsvītrotu visus upurus, ko ASV pārcietusi Irākā. Viņš arī paziņoja, ka ASV prezidents Džordžs Bušs negatavojas parakstīt šādu dokumentu un pat izmantotu savas veto tiesības, ja likums tiku pieņemts.

Hedlijs arī norāda, ka Kongresa pārstāvji pieprasa ASV spēku atkāpšanos, neņemot vērā situācijas attīstību Irākā, turklāt izteica neizpratni par šādu pašdarbību, likuma vietā par papildu finansējuma piešķiršanu aktivitātēm Irākā un Afganistānā izskatot tikai vienu atsevišķu likuma punktu par ASV spēku izvešanu no Irākas.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā ASV Kongresa Pārstāvju palātas komiteja ar lielu balsu pārsvaru atbalstīja budžeta likumprojektu par papildu finansējuma piešķiršanu ASV spēku aktivitātēm Irākā un Afganistānā, un dokumentā bija arī izteikts pieļāvums, ka Baltajam namam vajadzēs izvest visas bruņoto spēku daļas no Irākas līdz 2008.gada 1.septembrim vai pat agrāk, ja Irākas valdība neizpildīs visas savas saistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!