ASV administrācija svētdien atteicās kritizēt Krieviju par gāzes lietošanu ķīlnieku krīzes izbeigšanai čečenu kaujinieku ieņemtajā teātrī Maskavā, lai gan Krievijas galvaspilsētas galvenais ārsts Andrejs Seļcovskis ir paziņojis, ka no 117 bojā gājušajiem ķīlniekiem tikai viens miris no šauta ievainojuma, bet pārējie - no šīs gāzes iedarbības.
ASV prezidenta Džordža Buša preses sekretārs Ari Fleišers vainoja ķīlnieku nāvē čečenu kaujiniekus, kuri saņēma ķīlniekus, pieprasot izbeigt Krievijas militāro kampaņu Čečenijā.

"Tā ir traģēdija. Krievijas valdība un Krievijas tauta bija šīs traģēdijas upuri," Fleišers sacīja reportieriem. "Visi grib izglābt iespējami vairāk dzīvību. Cilvēkiem kaitēja pirmām kārtām ķīlnieku ņēmēji," uzsvēra Fleišers.

Viņš atteicās kritizēt Krievijas varas iestādes, kamēr nebūs vairāk zināms par ķīlnieku atbrīvošanas operāciju. Fleišers sacīja, ka Bušs vēl nav piezvanījis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, lai pārrunātu ķīlnieku krīzes izbeigšanu.

Krievijas varas iestādes ir pieļāvušas iespēju, ka bojā gājušo ķīlnieku skaits var pieaugt, jo 145 bijušie ķīlnieki vēl arvien ir intensīvās aprūpes režīmā un 45 no viņiem ir kritiskā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!