Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Baltais nams trešdien paziņoja, ka tiek atsaukta akreditācija telekanāla CNN reportierim Džimam Akostam, kuram preses brīfinga laikā izraisījās asa vārdu apmaiņa ar prezidentu Donaldu Trampu, kā arī konfrontācija ar Baltā nama darbinieci.

"CNN būtu jākaunas par to, ka jūs strādājat pie viņiem. Jūs esat rupjš, briesmīgs cilvēks," Baltā nama preses brīfinga gaitā Akostam sacīja Tramps.

Akosta, kuram ar Trampu saķeršanās bijušas arī agrāk, tviterī apstiprināja, ka viņš vairs Baltajā namā netiek ielaists. CNN regulāri kritizē prezidentu Trampu. "Kad jūs izplatāt viltus ziņas, kā to CNN dara lielā mērā, jūs esat tautas ienaidnieks," noslēdzot strīdu ar Akostu, sacīja Tramps.

Preses brīfingā Akosta jau Trampam bija uzdevis vienu jautājumu un mēģināja uzdot vēl vienu, kad Baltā nama darbiniece pienāca pie žurnālista un centās viņam mikrofonu atņemt. Akosta turpināja runāt un mēģināja darbinieci atvairīt.

Paziņojumā tviterī Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa norādīja - Baltais nams "necietīs, ka žurnālists palaiž rokas pret jaunu sievieti, kas tikai cenšas darīt savu darbu".

"Tas, ka CNN lepojas ar to, kā viņu darbinieks ir izturējies, nav tikai pretīgi vien. Tas ir piemērs viņu atbaidošajai necieņai pret ikvienu, arī jaunām sievietēm, kas strādā šajā administrācijā," norādīja Sandersa. "Šodien notikušā incidenta rezultātā Baltais nams atceļ iesaistītā žurnālista pastāvīgo caurlaidi līdz turpmākiem rīkojumiem."

Preses sekretāre vēlāk tīmeklī publicēja video, kurā incidents redzams tuvplānā, un norādīja, ka Baltais nams "necietīs nepiedienīgu uzvedību, kāda skaidri ir dokumentēta šajā video".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!