Foto: EPA-AFI
Pēc starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena atriebības draudiem Baltais nams ceturtdien paziņoja, ka grupējums ir spējīgs tikai uz naida izplatīšanu.

Jau vēstīts, ka bin Ladens savā jaunākajā paziņojumā, kas ceturtdien pārraidīts televīzijā "Al Jazeera", draud noslepkavot visus amerikāņus, kas nonāks "Al Qaeda" gūstā, ja 2001.gada 11.septembra teroristu uzbrukuma iedvesmotājam Haledam Šeiham Mohammedam tiks izpildīts nāvessods.

"Baltais nams ir deklarējis, ka vēlas izpildīt nāvessodu [Haledam Šeiham Mohammedam un citiem līdzapsūdzētajiem]. Dienā, kad Savienotās Valstis pieņems šādu lēmumu, tā būs arī pieņēmusi lēmumu, ka tiem no jums, kas kritīsiet mūsu rokās, tiks izpildīts nāvessods," brīdināja bin Ladens.

"Jūsu draugs Baltajā namā daudzās svarīgās jomās joprojām staigā savu priekšgājēju pēdās", tas ir tiesa attiecībā uz Afganistānas karu "un to mūsu cietumnieku apspiešanu, kas atrodas ieslodzījumā pie jums, sākot jau ar mudžahīdu varoni Haledu aš Šeihu Mohammedu", piebilda bin Ladens.

Lai gan Baltā nama preses pārstāvis Roberts Gibss tieši nekomentēja bin Ladena draudus, viņš norādīja, ka ASV prezidents Baraks Obama "pastiprinājis spiedienu uz "Al Qaeda" tīklu".

"Mēs redzam, ka "Al Qaeda" spējīgi izplatīt tikai naidu, tādēļ administrācija turpinās iesākto, lai iznīcinātu "Al Qaeda" tīklu," paziņoja Gibss.

Obamas administrācijai ir atlicis vien pāris nedēļu, lai pieņemtu lēmumu par to, vai Šeihu Mohammedu un četrus līdzapsūdzētos tiesās civilā federālā tiesa vai militārais tribunāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!